Piláf füstölt makrélával – expressz fogás, ami ráadásul izgalmas is

A hal és a rizs tökéletes páros, mégis kevés ételünk van, amiben mindkettő egyszerre szerepel. Ez az egzotikus piláf viszont gyors és izgalmas módja a két népszerű hozzávaló párosításának.

Hallal is nagyon finom.
Hallal is nagyon finom.Lilechka75

Hozzávalók

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 darab fokhagyma apróra vágva
  • 1 csapott evőkanál currypor
  • 250 g basmati rizs
  • 500 ml alaplé
  • 200 g füstölt makréla összevágva
  • 80 g zöldorsó
  • citrom és petrezselyem a tálaláshoz
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts fel egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olajat és a hagymát, és jól keverd el. Takard le fedővel, és hagyd 10 percig óvatosan főni, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a curryport, majd a rizst, keverd össze, majd töltsd hozzá az alaplét. Keverd meg jól, és takard le fedővel.

Forrald fel, majd csavard le a hőt, és fedéllel kb. 15 percig óvatosan párold, ellenőrizve, hogy nem szárad-e ki. Amikor a rizs felszívta az összes levet, már puhának kell lennie, de ha mégsem, adj hozzá egy csepp forró vizet, majd főzd további 5 percig, és ellenőrizd újra.

Add hozzá a pelyhesített makrélát, a borsót, a citromlevet és a petrezselymet, és óvatosan keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek