Hozzávalók
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 darab hagyma apróra vágva
- 1 darab fokhagyma apróra vágva
- 1 csapott evőkanál currypor
- 250 g basmati rizs
- 500 ml alaplé
- 200 g füstölt makréla összevágva
- 80 g zöldorsó
- citrom és petrezselyem a tálaláshoz
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Melegíts fel egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olajat és a hagymát, és jól keverd el. Takard le fedővel, és hagyd 10 percig óvatosan főni, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a curryport, majd a rizst, keverd össze, majd töltsd hozzá az alaplét. Keverd meg jól, és takard le fedővel.
Forrald fel, majd csavard le a hőt, és fedéllel kb. 15 percig óvatosan párold, ellenőrizve, hogy nem szárad-e ki. Amikor a rizs felszívta az összes levet, már puhának kell lennie, de ha mégsem, adj hozzá egy csepp forró vizet, majd főzd további 5 percig, és ellenőrizd újra.
Add hozzá a pelyhesített makrélát, a borsót, a citromlevet és a petrezselymet, és óvatosan keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.