Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

Tésztákon is nagyon finom.
Tésztákon is nagyon finom.zoranm

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 25 g vaj
  • 25 g liszt
  • 400 ml tej
  • 80 g kéksajt
  • só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy fazékban olvaszd meg, add hozzá a lisztet, és keverd a láng fölött 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Miután az összes tejet hozzáadtad, keverd tovább a szószt és óvatosan forrald fel. Csökkentsd a hőt, és 5 percig óvatosan párold. Fűszerezd sóval és borssal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek