Parmezánnal a tetején a legfinomabb.martinturzak
Hozzávalók 2 személyre
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 darab édeskömény felszeletelve
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 400 gramm főtt fehérbab
- 400 gramm konzervparadicsom apróra vágva
- 600 ml alaplé
- 250 gramm árpagyöngy
- 2 marék bébispenótlevél
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
Pirítsd üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd néhány perc után mehet hozzá az édeskömény és a fokhagyma is. Közben az alaplében főzd puhára az árpagyöngyöt kis lángon 45 perc alatt, majd add a keverékhez az összes többi hozzávalóval együtt (a spenótot kivéve). Kis lángon adj neki még 10 percet, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a spenótleveleket, és tálald friss parmezánnal a tetején.