Kiválóan laktat és hamar elkészül: fűszeres-babos gerslileves

Ha még nem próbáltál hasonlót, és ha te is szereted egy levessel kiváltani a hétvégi vacsorákat, próbáld ki ezt a rendhagyó bablevest. Amint elkészült, ne felejts el minél több zöldfűszert vágni a tetejére.

Parmezánnal a tetején a legfinomabb.
Parmezánnal a tetején a legfinomabb.martinturzak

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 darab édeskömény felszeletelve
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 400 gramm főtt fehérbab
  • 400 gramm konzervparadicsom apróra vágva
  • 600 ml alaplé
  • 250 gramm árpagyöngy
  • 2 marék bébispenótlevél
  • parmezán a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd néhány perc után mehet hozzá az édeskömény és a fokhagyma is. Közben az alaplében főzd puhára az árpagyöngyöt kis lángon 45 perc alatt, majd add a keverékhez az összes többi hozzávalóval együtt (a spenótot kivéve). Kis lángon adj neki még 10 percet, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a spenótleveleket, és tálald friss parmezánnal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek