Ez a vega, karfiolos pásztorpite kétféle sajttal és szerecsendióval verhetetlen

A pásztorpite ezerféleképpen variálható főétel, amivel csak egyetlen dolgod van: kipróbálni az összes változatát, és kiválasztani a kedvenced. Nálunk ezúttal vega változatban, szerecsendióval és sütőtökkel készült.

Egy kis vajjal a tetején még finomabb lesz.
Egy kis vajjal a tetején még finomabb lesz.lucentius

Hozzávalók

A karfiolhoz

  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 0.5 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 0.5 bögre cheddar sajt lereszelve
  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 kis darab vaj a tetejére

A raguhoz

  • 3 szál zeller apróra vágva
  • 3 darab sárgarépa
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 400 gramm főtt lencse
  • 600 gramm burgonya
  • 1 evőkanál puha vaj
  • só, paprika, kömény és bors
  • 1 bögre gombakeverék
  • 1 kevés barna sör
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és fűszerezd. Vágj apróra minden zöldséget, majd a hagymákat süsd 5 percen át a forró zsiradékok keverékén. Ezek után a lencsét kivéve add hozzá sorban az összes hozzávalót, majd egy kevés barna sörrel öntsd fel és főzd puhára. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, add hozzá a lencsét és kanalazd egy jénaiba. Arra mehet a sajt, majd a karfiolpüré, végül kockázd a vajat a tetejére, tedd forró sütőbe és hagyd sülni, amíg a teteje megpirul. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek