Egy kis vajjal a tetején még finomabb lesz.lucentius
Hozzávalók
A karfiolhoz
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 0.5 bögre ementáli sajt lereszelve
- 0.5 bögre cheddar sajt lereszelve
- 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
- 1 kis darab vaj a tetejére
A raguhoz
- 3 szál zeller apróra vágva
- 3 darab sárgarépa
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 400 gramm főtt lencse
- 600 gramm burgonya
- 1 evőkanál puha vaj
- só, paprika, kömény és bors
- 1 bögre gombakeverék
- 1 kevés barna sör
- 2 evőkanál olívaolaj
- vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és fűszerezd. Vágj apróra minden zöldséget, majd a hagymákat süsd 5 percen át a forró zsiradékok keverékén. Ezek után a lencsét kivéve add hozzá sorban az összes hozzávalót, majd egy kevés barna sörrel öntsd fel és főzd puhára. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, add hozzá a lencsét és kanalazd egy jénaiba. Arra mehet a sajt, majd a karfiolpüré, végül kockázd a vajat a tetejére, tedd forró sütőbe és hagyd sülni, amíg a teteje megpirul.