Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.Alleko
Hozzávalók 4 személyre
- 1.2 kiló csirkecomb
- 4 darab fokhagymagerezd apróra vágva
- 1 deci fehérbor
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék
- 6 darab koktélparadicsom elfelezve
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 deci alaplé
- 0.5 darab zellerszár apróra vágva
- 1 közepes üveg marinált articsóka
- 2 evőkanál zöld olívabogyó
Elkészítés:
Fűszerezd be kissé a csirkét, és hagyd pihenni néhány órát. Grillezd meg a paradicsomokat, tedd félre, majd egy kevés olajon süss kérget a hús minden oldalára. Vedd ki a csirkét a lábasból, majd a helyére öntsd a paradicsompürét, a fűszereket és az alaplevet. Forrald fel, add hozzá a grillezett paradicsomot, majd kis lángon párold még 20 percig.
Ezek után add hozzá a csirkét, az articsókát, az olívát és a zellert, és főzd együtt kis lángon a keveréket legalább 45 percen át.