Ebédtipp a hétvégére: provance-i csirke articsókával

Nem kell nagy ügyet csinálnod ebből a fogásból, ez a csirke nem igényli a figyelmet. Elég, ha minden hozzávalót egy nagy tálba pakolsz, alaposan fűszerezed, és adsz neki elég időt arra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.
Egyszerűen elkészíthető, kezdőként is bevállalhatod.Alleko

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.2 kiló csirkecomb
  • 4 darab fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, provance-i fűszerkeverék
  • 6 darab koktélparadicsom elfelezve
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 deci alaplé
  • 0.5 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 közepes üveg marinált articsóka
  • 2 evőkanál zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be kissé a csirkét, és hagyd pihenni néhány órát. Grillezd meg a paradicsomokat, tedd félre, majd egy kevés olajon süss kérget a hús minden oldalára. Vedd ki a csirkét a lábasból, majd a helyére öntsd a paradicsompürét, a fűszereket és az alaplevet. Forrald fel, add hozzá a grillezett paradicsomot, majd kis lángon párold még 20 percig.

Ezek után add hozzá a csirkét, az articsókát, az olívát és a zellert, és főzd együtt kis lángon a keveréket legalább 45 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek