Hozzávalók 4 személyre
- 2 liter forró víz
- 50 gramm szárított porcini gomba
- 4 evőkanál olívaolaj
- 800 gramm marhapofa
- 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
- 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
- 250 gramm orzotészta
- kerek cipó a tálaláshoz
- petrezselyem a dísztítéshez
Elkészítés:
Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.
Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át.