Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

Sokáig készül, de nagyon megéri.
Sokáig készül, de nagyon megéri.HaizhanZheng

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 liter forró víz
  • 50 gramm szárított porcini gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 800 gramm marhapofa
  • 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
  • 250 gramm orzotészta
  • kerek cipó a tálaláshoz
  • petrezselyem a dísztítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.

Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek