Hozzávalók
- 700 gramm sütőtök vékony szeletekre vágva
- 150 gramm cukor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 20 gramm vaj
- 250 gramm leveles tészta
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C hőmérsékletűre. A tökszeleteket fektesd egy tepsibe, és szórj rá egy keveset a cukorból, majd süsd 20 percen át.
Közben a maradék cukrot szórd egy serpenyőbe és melegítsd, amíg meg nem olvad és elkezd karamellizálódni. Ha kissé borostyánszínű, add hozzá a fűszereket és a citromlevet. Tedd rá a tökszeleteket, és főzd együtt 10 percig, kis lángon, majd add hozzá a vajat.
Vágd a tésztát egy kicsit nagyobbra, mint amekkora a formád. Helyezd el a szeleteket a formában, majd tedd rá a tésztát úgy, hogy a maradékból széleket is vágj neki. A sütőben 35 perc alatt készül el, ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy megfordítod és frissen felvert tejszínnel tálalod.