Hozzávalók 1 személyre
- 10 deka teljes kiőrlésű penne
- 1 evőkanál étolaj
- 1 darab hagyma apróra vágva
- 1 kisebb darabb (csípős) paprika apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, őrölt kömény
- 300 gramm konzervparadicsom felkockázva, a levével együtt
- 20 deka csemegekukorica
- 1 darab avokádó apróra vágva
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 deci alaplé
- 1 bögre reszelt sajt (elhagyható)
Elkészítés:
Főzd a tésztát sós vízben 10-12 percig, amíg al dentére fő. Közben közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a felszeletelt hagymát és borsot, és 10 percig gyakori keverés közben süsd, amíg aranyszínű nem lesz. Keverd hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, egy kevés vizet, a kukoricát és az alaplevet. Főzd 15 percig. Közben keverd el az avokádót a lime levével és héjával. Kanalazd a tésztát tálakba, tedd rá a szószt, az avokádót, és ha van otthon, akkor friss korianderleveleket is. Ha hőálló tálakba teszed, egy-egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.