Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.
Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.FEDelchot

Hozzávalók 1 személyre

  • 10 deka teljes kiőrlésű penne
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darabb (csípős) paprika apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, őrölt kömény
  • 300 gramm konzervparadicsom felkockázva, a levével együtt
  • 20 deka csemegekukorica
  • 1 darab avokádó apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 deci alaplé
  • 1 bögre reszelt sajt (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát sós vízben 10-12 percig, amíg al dentére fő. Közben közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a felszeletelt hagymát és borsot, és 10 percig gyakori keverés közben süsd, amíg aranyszínű nem lesz. Keverd hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, egy kevés vizet, a kukoricát és az alaplevet. Főzd 15 percig. Közben keverd el az avokádót a lime levével és héjával. Kanalazd a tésztát tálakba, tedd rá a szószt, az avokádót, és ha van otthon, akkor friss korianderleveleket is. Ha hőálló tálakba teszed, egy-egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek