Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

Friss zöldfűszerekkel, sajtkrémes kenyér tetején az igazi.
Friss zöldfűszerekkel, sajtkrémes kenyér tetején az igazi.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 4 nagyobb darab érett mangó apróra vágva
  • 15 deka barna cukor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só, koriander
  • 3 cl konyak
  • 3 evőkanál víz
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsd fel a vízzel és a konyakkal. Néhány perc után add hozzá sorban az összes alapanyagot, és kis lángon főzd sűrűre a keveréket. Ha zöldségeket is tennél bele, cukkinivel és zöldpaprikával gazdagítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek