Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

Húsok mellett is finom.
Húsok mellett is finom.rudisill

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 grmm szárított vargánya apróra vágva
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • 1 kisebb darab csilipaprika apróra vágva
  • 85 gramm barna basmati rizs
  • 160 gramm sütőtök kockára vágva
  • ízlés szerint őrölt kömény, só, bors, koriander, menta
  • 125 gramm joghurt
  • 25 gramm mandulaszelet
  • 0.5 darab uborka lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Önts 425 ml forró vizet a szárított gombákra, és tedd félre.

Melegítsd fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csilit, és rövid ideig kevergetve süsd, majd mehet bele a rizs meg a tök, ezekkel is keverd néhány percig. Végül szórd bele a köményt és a koriandert, majd keverd hozzá a gombát és a vizet.

Takard le az edényt, és párold legalább 20 percig, amíg a rizs megpuhul. Közben keverd össze az uborkát és a joghurtot a mentával és egy kis sóval a rizs mellé kínált raita elkészítéséhez. Végül keverd a koriandert és a mandulát a rizsbe, majd a raitával és néhány extra menta- vagy korianderlevéllel tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek