Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

Ha a pite aranybarna, akkor készült el.
Ha a pite aranybarna, akkor készült el.4kodiak

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 110 g vaj
  • 110 g agávészirup
  • 1 mokkáskanál
  • 225 g barna cukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 285 gramm pekándió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A tésztához

  • 12.5 deka vaj
  • 1 bögre liszt
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 nagy evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány kanál hideg víz
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a vajat, a szirupot, a vaníliakivonatot, sót és a cukrot egy lábasban, lassú tűzön. Amikor a vaj megolvadt, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd 5-10 percig hűlni. Ha már nem túl meleg, add hozzá a felvert tojásokat a keverékhez, és alaposan keverd össze.

A tészta hideg alapanyagait dolgozd el egymással, majd nyomkodd egy kisebb piteformába. Rendezd el rajta a pekándiókat, majd öntsd rá a tojásos keveréket. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig, amíg a pite aranybarna lesz.

 

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek