Ha a pite aranybarna, akkor készült el.4kodiak
Hozzávalók
A töltelékhez
- 110 g vaj
- 110 g agávészirup
- 1 mokkáskanál só
- 225 g barna cukor
- 3 darab tojás enyhén felverve
- 285 gramm pekándió
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A tésztához
- 12.5 deka vaj
- 1 bögre liszt
- 1 darab tojássárgája
- 2 nagy evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- néhány kanál hideg víz
Elkészítés:
Olvaszd össze a vajat, a szirupot, a vaníliakivonatot, sót és a cukrot egy lábasban, lassú tűzön. Amikor a vaj megolvadt, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd 5-10 percig hűlni. Ha már nem túl meleg, add hozzá a felvert tojásokat a keverékhez, és alaposan keverd össze.
A tészta hideg alapanyagait dolgozd el egymással, majd nyomkodd egy kisebb piteformába. Rendezd el rajta a pekándiókat, majd öntsd rá a tojásos keveréket. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 40-50 percig, amíg a pite aranybarna lesz.