Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

Tortaformában is készítheted.
Tortaformában is készítheted.Brett Stevens

Hozzávalók

  • 1 marék mazsola
  • 20 deka liszt
  • 1 marék pekándió durvára vágva
  • ízlés szerint narancshéj, fahéj, szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 175 ml napraforgó olaj
  • 20 deka barna cukor
  • 20 deka répa finomra lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojásokat az olajjal, majd mehet hozzá a répa és a cukor is. Sorban add a keverékhez a többi alapanyagot, majd öntsd egy szilikonformába, és 180 fokon vastagságtól függően úgy 40 perc alatt süsd készre. A tökéletes végeredményért a tetejére narancshéjjal és narancslével ízesített, enyhén édesített sajtrkrémet kanalazz, és szórd meg pekándióval.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek