Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

Karamellszósszal a legfinomabb.
Karamellszósszal a legfinomabb.Mark_KA

Hozzávalók

A süteményhez

  • 125 gramm puha vaj
  • 20 deka porcukor
  • 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 15 deka liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 deka pekándió apróra vágva
  • 1 darab alma apróra vágva
  • 5 darab szilva apróra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

A rumos karamellszószhoz

  • 20 deka cukor
  • 2.5 deci tejszínhab
  • 1 nagy evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csapott mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és sima keverék lesz belőle. Add hozzá a tojást és két evőkanál lisztet, és keverd össze alaposan. Ezek után keverd hozzá a maradék lisztet, sót, sütőport, fahéjat és szerecsendiót, és majd sorban a többi hozzávalót is. Közben a rum-karamell szószhoz 4-5 percig melegítsd a cukrot egy fazékban, amíg karamell lesz belőle. Vedd le az edényt a tűzről, és tedd félre kissé lehűlni. Közepes lángon melegítsd fel a tejszínt, dolgozd el a karamellel, majd add hozzá a vaníliát, és ízlés szerint adj hozzá a rumot is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek