Karamellszósszal a legfinomabb.Mark_KA
Hozzávalók
A süteményhez
- 125 gramm puha vaj
- 20 deka porcukor
- 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve
- 15 deka liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 10 deka pekándió apróra vágva
- 1 darab alma apróra vágva
- 5 darab szilva apróra vágva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
A rumos karamellszószhoz
- 20 deka cukor
- 2.5 deci tejszínhab
- 1 nagy evőkanál rum
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csapott mokkáskanál só
Elkészítés:
Dolgozd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és sima keverék lesz belőle. Add hozzá a tojást és két evőkanál lisztet, és keverd össze alaposan. Ezek után keverd hozzá a maradék lisztet, sót, sütőport, fahéjat és szerecsendiót, és majd sorban a többi hozzávalót is. Közben a rum-karamell szószhoz 4-5 percig melegítsd a cukrot egy fazékban, amíg karamell lesz belőle. Vedd le az edényt a tűzről, és tedd félre kissé lehűlni. Közepes lángon melegítsd fel a tejszínt, dolgozd el a karamellel, majd add hozzá a vaníliát, és ízlés szerint adj hozzá a rumot is.