Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

Szilvákat is fűzhetsz a nyársra.
Szilvákat is fűzhetsz a nyársra.Zoryanchik

Hozzávalók 2 személyre

A szilvamártáshoz

  • 30 deka érett szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csili
  • 1 teáskanál fehérborecet

A húshoz

  • 40 deka sertés- vagy pulykahús kockákra vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci fehérbor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • ízlés szerint szegfűszeg, fahéj, só, bors, paprika
  • 0.5 darab vöröshagyma felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a szilvát egy kevés vízben, majd egyszerűen turmixold össze a szósz többi hozzávalójával, és egy kis extra vizet is adj hozzá, ha szükséges. A húson kívül keverj össze minden hozzávalót a páchoz, és hagyd bene a húst legalább 3 órán át. Ezek után szúrd fel a kockákat fémnyársakra, és süsd készre a falatokat. Ha van otthon paprika és lila hagyma, azokból is fűzz a nyársakra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek