Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket. Ezt a szilvás csirkét párolt brokkolival és rizzsel tálaltuk.

Tökéletes ezzel az izgalmas raguval.
Tökéletes ezzel az izgalmas raguval.freeskyline

Hozzávalók 2 személyre

A szilvás raguhoz

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 fej fokhagyma összetörve
  • 15 darab szilva felkockázva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só, bors, kardamom, fahéj
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál szójaszósz

A csirkéhez

  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 deka csirkecombfilé
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd be a csirkét, majd sózd, borsozd és grillezd meg a húsokat. A gyümölcsraguhoz a forró zsiradékok keverékére dobd először a vöröshagymát, majd ha üvegesre pirult, add hozzá a többi szüséges hozzávalót és fűszereket is. Forrald össze a keveréket néhány perc alatt, és ha a szilvák megpuhultak, kanalazd a ragut a hús mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek