Tökéletes ezzel az izgalmas raguval.freeskyline
Hozzávalók 2 személyre
A szilvás raguhoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 fej fokhagyma összetörve
- 15 darab szilva felkockázva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, bors, kardamom, fahéj
- 1 teáskanál vaj
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 3 evőkanál szójaszósz
A csirkéhez
- ízlés szerint só, bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 deka csirkecombfilé
Elkészítés:
Kissé olajozd be a csirkét, majd sózd, borsozd és grillezd meg a húsokat. A gyümölcsraguhoz a forró zsiradékok keverékére dobd először a vöröshagymát, majd ha üvegesre pirult, add hozzá a többi szüséges hozzávalót és fűszereket is. Forrald össze a keveréket néhány perc alatt, és ha a szilvák megpuhultak, kanalazd a ragut a hús mellé.