Szilvás tápiókapuding – fahéjas tejszínhabbal lesz az igazi

Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben, inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.

Nagyobb adagban így fest.
Nagyobb adagban így fest.Janna Danilova

Hozzávalók

  • 30 deka szilva darabokra vágva
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál mandulalikőr
  • 1 közepes pohár tápiókagyöngy
  • 2 pohár víz
  • 3 pohár tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a szilvát a porcukorral és a mandulalikőrrel, majd grillezd meg egy kicsit. Áztasd a tápiókát a vízbe, és ha felszívta, főzd meg a tejben a keveréket. Amint elkészült, egyszerűen add hozzá a cukrot, sót, és töltsd két pohárba rétegezve a szilvával. Fahéjjal vagy vaníliás tejszínhabbal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek