Teriyaki csirke grillezve – egyszemélyes adagban is könnyen elkészíthető

A csirkehúsnál tényleg nem sok jobban variálható állati eredetű alapanyag van, és ha te is szereted néha változatosabban készíteni, felejtsd el ma a rántott és grillezett változatot, dobd össze ezt a különlegeset, és tálald grillezett, csilis gyümölcsökkel.

Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült.
Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült.Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre

Ezek mennek a grillre:

  • 25 deka csirkecombfilé
  • 3 szelet ananász
  • 1 darab banán hosszában elfelezve

A mázhoz

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ananászlé
  • 1 csapott mokkáskanál cayenne-bors
  • néhány csepp citromlé
  • ízlés szerint só és bors
  • olívaolaj
  • 1 kis kanál gyömbér lereszelve
  • 1 evőkanál szezámmag (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Kissé sózd be a csirkét és olajozd meg a gyümölcsökkel együtt, majd tedd a grillre és süsd félkészre. Ha ezzel megvagy, keverd el egymással a máz alapanyagait, majd kend meg vele a húst és a gyümölcsöket is, majd süsd készre néhány perc alatt. Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek