Burgonyakrémleves gránátalmával – hagymalekváros pirítóssal a legfinomabb

Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. Egyszerű változatban sajtos pirítóst tálalj mellé, a különlegességek rajongóinak egy kis rozmaringgal és balzsamecettel készült lilahagyma-lekvár is kerüljön az olvadt sajt alá.

A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald.
A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald.mareelouw

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab gránátalma magjai
  • 5 közepes darab burgonya
  • 3 deci tejszín
  • 8 deci húsalaplé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és zsálya
  • 0.5 szál póréhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a hagymát a vajon, majd add hozzá az apróra vágott burgonyát és főzd puhára a zöldségeket az alaplében. Ha ezzel megvagy, pürésítsd krémesre a keveréket, majd add hozzá a tejszínt és ízesítsd. A gránátalma magjaival a tetején (és esetleg egy kevés pirított baconnel és fügével) tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek