A mákos gubánk amerikai nagybácsija juharsziruppal, fekete ribizlivel és pekándióval készül

Miért ne készíthetnéd ezúttal a maradék kiflikből mák helyett egy kicsit a tengerentúl konyhájának hangulatában a gubát? Semmivel sem bonyolultabb, viszont sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény. Ha szupereminens vagy, dobj össze mellé egy főzött krémet, és ízesítsd azt is egy kevés juharsziruppal.

Hozzávalók 3 személyre

  • 4 evőkanál juharszirup
  • 15 deka friss fekete ribizli
  • 2 marék pekándió kissé összetörve
  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 3 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 3 marék pekándió ledarálva
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 kávéskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • vaj
  • 8 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt kezdd el melegíteni. A tojások sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, sóval, és keverd a tejhez. Add a kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált pekándióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a juharsziruppal és a durvára tört pekándióval tálald. A fekete ribizlit banánra és áfonyára is cserélheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek