Hozzávalók 3 személyre
- 4 evőkanál juharszirup
- 15 deka friss fekete ribizli
- 2 marék pekándió kissé összetörve
- 4 darab kifli felkarikázva
- 3 deci tej
- 2 deci tejszín
- 3 marék pekándió ledarálva
- 3 darab tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- vaj
- 8 deka cukor
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt kezdd el melegíteni. A tojások sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, sóval, és keverd a tejhez. Add a kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált pekándióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a juharsziruppal és a durvára tört pekándióval tálald. A fekete ribizlit banánra és áfonyára is cserélheted.