Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy bögre sült tök (vagy édesburgonya)
- 2 bögre liszt
- 1 nagyobb darab tojás
- 1 darab bionarancs héja és leve
- 2 darab közepes burgonya meghámozva
- 2 evőkanál puha vaj felolvasztva
- ízlés szerint só, bors
- 10 deka olasz vagy spanyol sonka vékonyan felcsíkozva
- a tetejére frissen tört zöld bors
Elkészítés:
Főzd meg a burgonyát és még forrón törd át a sötőtökkel együtt egy krumplinyomón. Ezt követően a többi hozzávalót is keverd el vele: a lisztet, a tojást, fél kanál sót és borsot, a szerecsendiót, majd gyúrd össze. (Szükség szerint adj hozzá lisztet vagy egy kis vizet attól függően, melyikre van szükség.) Az összegyúrt tésztát oszd 8 részre, és formázz úgy 1-2 ujjnyi vastag csíkokat, majd gnocchikat belőle. Ha elkészültél, dobd forrásban lévő, sós vízbe, és miután felemelkednek a víz tetejére, még két percig főzd.
Amíg készülnek, sózd és borsozd meg a vajat, mehet bele a naracs héja és leve is, majd a keverékkel locsold meg a kész gnocchikat. Ezek után már csak a sonkát kell elkeverned benne. Frissen tört zöld borssal tálald.