Egy kevés sonka is jól illik hozzá, ahogy az articsóka is.ElenaFabbrili
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 3 nagyobb darab füge cikkekre vágva
- 2 nagy evőkanál vaj felolvasztva
- 2 evőkanál méz
- 1 csapott teáskanál só
- 1 kis csokor zsálya apróra vágva
- 2 nagy evőknál pecorino sajt lereszelve
- rózsabors
Elkészítés:
Gyúrj tésztát a lisztből és a tojásokból, majd pihentesd egy fél órán át letakarva. Ezek után nyújtsd ki minél vékonyabbra, tekerd fel és vágd csíkokra. Főzd ki erősen sós, lobogó vízben néhány perc alatt. Közben keverd el az olvasztott vajat a mézzel, zsályával és a sóval, majd ebben forgasd meg a leszűrt tésztát. Füvével, pecorino sajttal és rózsaborssal a tetején tálald.