Fügecaprese – újabb klassz köret a szárnyasok mellé

A hagyományos változatban bazsalikom, balzsamecet és paradicsom kerül a mozzarellagolyók mellé, ebben pedig édeskés sült füge és egy fehérborecetes-mézes öntet teszi izgalmassá a kissé tejszínes ízű sajtot.

Különleges vendégváró lehet.
Különleges vendégváró lehet.hlphoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 darab füge cikkekre vágva
  • 30 deka mozzarellagolyó
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olívolaj
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • a tetejére zsályalevelek
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez dolgozd el a mézet, az olajat és az ecetet, majd ízesítsd a keveréket és jól rázd össze. Grillezd meg egy kicsit a beolajozott fügét, majd tálald a sajtgolyók tetején. Locsold meg egy kevés öntettel, majd szórd meg a friss zsályalevelekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek