Tudjuk, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora.
Akár duplázhatod is az adagokat.Ayotography
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre hosszú szemű rizs
- 2 bögre halalaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 deka tisztított garnélafarok
- 20 deka fekete kagyló
- 15 deka friss paradicsom felkockázva
- a tetejére citromszeletek
- ízlés szerint só, bors, sáfrány
- 6 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
Elkészítés:
Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd alaplében főzd félkészre. Ekkor add hozzá a kagylót és a garnélát, majd, ha megpuhultak, add a keverékhez sorban az összes többi hozzávalót is. Ha már nem túl forró, keverj még egyet rajta, és citrom- vagy limeszeletekkel tálald.