Ebből is van millió változat, a legfinomabb akkor lesz, ha a saját recepted fejleszted ki a neked legfinomabb arányokkal és fűszerezéssel. Duplázhatod, felezheted is a mennyiséget attól függően, hogy csak egy-két heti kóstolót készítesz, vagy épp későbbre is eltennél belőle.
Hozzávalók
- 2 kiló paradicsompaprika
- 2 kiló padlizsán
- 0.5 kiló vöröshagyma
- 3 deci napraforgóolaj
- 3 deci paradicsomlé
- 1 ízlés szerint só, bors
- 2 darab babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Süsd meg sütőben a padlizsánt és dinszteld meg a hagymát az olajban. Ha a hagyma elkészült, kanalazd ki és süsd meg benne a felaprított paprikát is. Ha megpuhult, a hagymával és padlizsánnal együtt daráld le. Add hozzá a paradicsomlét, zúzott fokhagymát és fűszereket, majd egy lábosban addig főzd, ameddig jól besűrűsödik. Tedd steril üvegekbe, és önts olajat a tetejére. Hagyd száraz dunsztban másnapig.