Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Kicsit magyaros hangulatú spanyol fogás, amivel kezdő paellázóként is könnyen megszeretheted a műfajt.

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

Kurkumával élénksárga lesz.
Kurkumával élénksárga lesz.burwellphotography

Hozzávalók 1 személyre

  • 2 szál újhagyma zöldje felaprítva
  • 25 deka csirkecombfilé
  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 csapott evőkanál krukuma
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az olajon a kolbászt és a húst együtt, utóbbit süsd kifehéredésig, majd kanalazd ki a serpenyőből. A megmaradt zsiradékban pirítsd meg a rizst, majd add hozzá a bort és hagyd, hogy elpárologjon. Ezután mehet hozzá az alaplé, abban főzd puhára, és ha a végén szükségesnek látod, még egy kis vizet is adj hozzá. Ha klasszikusan sárgára szeretnéd, dobd fel egy evőkanál kurkumával a rizst, majd keverd el benne a húsokat, a friss paradicsomot, petrezselymet és az újhagyma zöldjét. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek