Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.
Hozzávalók 1 személyre
- 2 szál újhagyma zöldje felaprítva
- 25 deka csirkecombfilé
- 1 bögre rizs
- 1.5 bögre zöldségalaplé
- 10 deka kolbász felkockázva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
- 0.5 deci fehérbor
- 1 csapott evőkanál krukuma
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva
Elkészítés:
Pirítsd meg az olajon a kolbászt és a húst együtt, utóbbit süsd kifehéredésig, majd kanalazd ki a serpenyőből. A megmaradt zsiradékban pirítsd meg a rizst, majd add hozzá a bort és hagyd, hogy elpárologjon. Ezután mehet hozzá az alaplé, abban főzd puhára, és ha a végén szükségesnek látod, még egy kis vizet is adj hozzá. Ha klasszikusan sárgára szeretnéd, dobd fel egy evőkanál kurkumával a rizst, majd keverd el benne a húsokat, a friss paradicsomot, petrezselymet és az újhagyma zöldjét. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.