Ananászos teriyaki csirke – ha már unod rántva, készítsd izgalmasan!

Rántva még mindig szeretjük a csirkecombokat, de van, amikor annál rövidebb idő alatt készítenénk egy gazdag csirkés vacsorát. Olyankor ugrik be ez a kissé egzotikus hangulatú, ananászos változat.

Készíts mellé kókuszos rizst lime-héjjal, és talán még egy hideg koktélt is megérdemelsz, ha már ennyit dolgoztál vele. 

Friss snidlinggel vagy zöldhagymával a tetején tálald.
Friss snidlinggel vagy zöldhagymával a tetején tálald.DronG

Hozzávalók

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 0.5 darab ananász felkockázva
  • olívaolaj, só, csili, gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 4 nagy evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál pirított szezámmag a tetejére
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a csirkehúsfalatokat néhány percig az olajon, majd add hozzá az összes többi hozzávalót, és főzd addig a keveréket, amíg a húsfalatok átsülnek. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal, majd friss snidlinggel a tetején tálald a ragut. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek