Sárgadinnye-grappa semifreddo – hideg nyári desszert, ami bulihoz is tökéletes

Még egy olyan édesség, amihez nem kell a világ legrutinosabb cukrászának lenned, mert könnyen elkészíthető, és ráadásul kicsit különleges is.

Ha sárgadinnyével már meguntad, készítsd el sárgabarackkal és ananásszal is, úgy sem fogsz csalódni benne.

Vaníliás sárgadinnyelekvárral tálald.
Vaníliás sárgadinnyelekvárral tálald.Redaco

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej sárgadinnye felkockázva
  • 1 deci grappa
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál grenadinszirup
  • 5 darab tojássárgája
  • 0.5 bögre tejszín
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Turmixolj simára a tejszínen kívül minden hozzávalót, majd egy tálban vizgőz fölött keverd, amíg világos színű, kissé sűrű lesz. Ezek után vedd ki és tedd a tálat jeges vízbe. Hűtsd le kissé, majd keverd el benne a felvert tejszínt. Tedd egy szilikontepsibe vagy őzgerincbe, és fagyaszd le a vágható állag eléréséig, vagyis legalább 5 órán át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek