Citrusos sárgadinnyedzsem – sós mézzel és friss pirítóssal jársz vele a legjobban

Igen, elsőre furán hangzik minden, ami új, aztán, amikor adsz neki egy esélyt, kiderül, hogy megint csak arról volt szó, hogy az édes a sóssal mennyire finom, és valamennyi gyümölcs alkalmas arra, hogy klassz lekvár vagy csatni legyen belőle.

Nem kell megállnod a hagyományos baracknál, ha lekvárokról van szó, készíts vaníliás epret, rumos szilvát, citromos bodzát, na és persze ezt a klassz sárgadinnyéset.

Gyümölcsdarabokkal és pürésítve is van értelme.
Gyümölcsdarabokkal és pürésítve is van értelme.Ad077

Hozzávalók

  • 1 kiló sárgadinnye felkockázva
  • 40 deka cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 zacskó dzsemfix
  • néhány csepp vaníliakivonat (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj el lassan összemelegíteni minden hozzávalót, majd 15 perc után add hozzá a keverékhez a zselatint, és botmixerrel pürésítsd a hozzávalókat (ezt a részt akár ki is hagyhatod). Ezek után más dolgod nincs, csak sterilizált üvegekbe tölteni a kész dzsemet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek