Nem kell megállnod a hagyományos baracknál, ha lekvárokról van szó, készíts vaníliás epret, rumos szilvát, citromos bodzát, na és persze ezt a klassz sárgadinnyéset.
Gyümölcsdarabokkal és pürésítve is van értelme.Ad077
Hozzávalók
- 1 kiló sárgadinnye felkockázva
- 40 deka cukor
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- 1 darab bionarancs héja és leve
- 1 zacskó dzsemfix
- néhány csepp vaníliakivonat (elhagyható)
Elkészítés:
Kezdj el lassan összemelegíteni minden hozzávalót, majd 15 perc után add hozzá a keverékhez a zselatint, és botmixerrel pürésítsd a hozzávalókat (ezt a részt akár ki is hagyhatod). Ezek után más dolgod nincs, csak sterilizált üvegekbe tölteni a kész dzsemet.