Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

Mi a végén friss olasz fűszerekkel szórtuk meg és házi széles metélt tetején kínáltuk egy kevés limoncellóval készült, mentás limonádéval.

A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.
A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 6 darab csirkecomb kettévágva
  • ízlés szerint só, bors, olívaolaj, cayenne-bors, pirospaprika, füstölt paprikapor
  • 3 evőkanál fekete olívabogyó
  • a tetejére friss bazsalikom és oregánó
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 szál répa
  • 30 deka barna csiperke
  • 1.5 deci vörösbor
  • 20 deka hámozott paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik serpenyőben süsd meg egy kevés olajon a húsok minden oldalát, a másikban dinszteld meg a hagymákat néhány perc alatt. Ezek után mehet rájuk a többi zöldség is. Néhány perc múlva tedd a zöldségekre a húsokat, és az olívabogyón és a zölfűszereken kívül minden hozzávalót adj hozzá. Főzd úgy 35 percig, majd keved el a zöldfűszerekkel és az olívával, és vedd le a tűzről.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek