Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – ezt készítsd el idén baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

Kicsit csatni, kicsit lekvár, annyi biztos, hogy jól mutat egy sajttál közepén és egy egyszerű kenyérszeleten is.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 4 darab őszibarack meghámozva, felkockázva
  • 4 darab sárgarabarack felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab jalapeno felkarikázva
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika apróra felkockázva
  • 2 nagy kanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só, gyömbér, kurkuma, frissen tört zöld bors
  • ízlés szerint cayenne-bors
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel nincs más dolgod, csak a hagymát a forró olajon egy kicsit megpirítani, és 40 perc alatt kis lángon összefőzni a zöldség és gyümölcskockákat a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá közben egy kevés vizet, és kavarj rajta néhányat. Ha elkészült, és langyosra hűlt, kóstold meg újra, és ízlés szerint adj még hozzá a hiányzó fűszerekből.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek