Sárgadinnye-uborka-kecskesajt saláta – még egy ötlet klassz, nyári köretekre

Ha egyszerű főételt készítenél, néhány szelet hideg, konfiltált kacsa illik mellé a legjobban, vega változatban pedig fokhagymás csicseriborsóval gazdagítsd.

A gyümölcs és a sós sajtok és a húsok mindig is jóban voltak és lesznek egymással, ennek tökéletes bizonyítéka ez a köret, amitől minden egyszerű, joghurtos pácban készült grillhús és hal jóval finomabb lesz.

Az uborka egy hámozóval szeletelve is jól néz ki benne.
Az uborka egy hámozóval szeletelve is jól néz ki benne.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 darab kígyóuborka felkockázva
  • 1 kisebb darab sárgadinnye felkockázva
  • 7 deka kecskesajt összemorzsolva a tetejére
  • 2 marék rukkola
  • 2 evőkanál fekete olíva

Az öntethez

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint frissen tört bors és só
Recept idők

Elkészítés:

Tálald ki két tányérra a saláta hozzávalóit, majd egy kis üvegben rázd össze alaposan az öntet összetevőit, és lolcsold meg vele a salátádat. Morzsolj kecskesajtot a tetejére, és ha még pikánsabban szeretnéd, egy kevés mézet is csorgass rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek