A gyümölcs és a sós sajtok és a húsok mindig is jóban voltak és lesznek egymással, ennek tökéletes bizonyítéka ez a köret, amitől minden egyszerű, joghurtos pácban készült grillhús és hal jóval finomabb lesz.
Az uborka egy hámozóval szeletelve is jól néz ki benne.margouillatphotos
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 darab kígyóuborka felkockázva
- 1 kisebb darab sárgadinnye felkockázva
- 7 deka kecskesajt összemorzsolva a tetejére
- 2 marék rukkola
- 2 evőkanál fekete olíva
Az öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint frissen tört bors és só
Elkészítés:
Tálald ki két tányérra a saláta hozzávalóit, majd egy kis üvegben rázd össze alaposan az öntet összetevőit, és lolcsold meg vele a salátádat. Morzsolj kecskesajtot a tetejére, és ha még pikánsabban szeretnéd, egy kevés mézet is csorgass rá.