Egyszerű, hideg rumos-mentás gyümölcsleves – nem kell ennél fenszibb a kánikulában

Egy kevés rum, menta, és szinte bármilyen gyümölcsből lehet egy rendhagyó nyári leves.

Ha van néhány órád, tedd a hűtőbe, hogy hidegen tálalhasd frissen felvert tejszínhabbal, gesztenyemézzel és pirított mandulaszeletekkel.

Bevállalósabbak rozmaringgal készítsék.
Bevállalósabbak rozmaringgal készítsék.Alleko

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 bögre pirosgyümölcs-keverék (ízlés szerint meggy, málna, ribizli vagy más bogyósok)
  • 7 deci víz
  • 2 evőkanál rum
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 deci málnaszörp
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • friss menta/rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A tejföl és tejszín kivételével forrald össze a hozzávalókat, majd hagyd kihűlni. Ha ezzel megvagy, keverd el benne a tejfölt és a tejszínt is, és tálald jéghidegen a levest. Friss mentával vagy még izgalmasabb változatban rozmaringgal a tetején fűszerezd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek