Ha van néhány órád, tedd a hűtőbe, hogy hidegen tálalhasd frissen felvert tejszínhabbal, gesztenyemézzel és pirított mandulaszeletekkel.
Bevállalósabbak rozmaringgal készítsék.Alleko
Hozzávalók 3 személyre
- 2 bögre pirosgyümölcs-keverék (ízlés szerint meggy, málna, ribizli vagy más bogyósok)
- 7 deci víz
- 2 evőkanál rum
- 1.5 deci tejszín
- 1 deci málnaszörp
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- néhány csepp citromlé
- friss menta/rozmaring
Elkészítés:
A tejföl és tejszín kivételével forrald össze a hozzávalókat, majd hagyd kihűlni. Ha ezzel megvagy, keverd el benne a tejfölt és a tejszínt is, és tálald jéghidegen a levest. Friss mentával vagy még izgalmasabb változatban rozmaringgal a tetején fűszerezd.