A fahéjjal sem érdemes spórolnod, igaz, hogy a szilvás gombócban szoktuk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tökéletes helyen bárhol, ahol padlizsán és paradicsom is akad a közelben.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab édes hamburgerzsömle
- 0.5 darab padlizsán besózva, felkarikázva
- a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál ketchup
- ízlés szerint só, bors, fahéj, kömény
- 1 marék rukkola
- 4 vékony szelet ementáli sajt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Panírozd be a padlizsánokat a hagyományos módon, majd süsd ki forró olajban és tedd félre. A paradicsompürét keverd el a ketchuppal, sóval, borssal és a fűszerekkel, majd ezzel kend meg a megpirított zsömléket. Arra jöhet a rukkola, a padlizsánszeletek, végül a sajt.