Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

A fahéjjal sem érdemes spórolnod, igaz, hogy a szilvás gombócban szoktuk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tökéletes helyen bárhol, ahol padlizsán és paradicsom is akad a közelben.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab édes hamburgerzsömle
  • 0.5 darab padlizsán besózva, felkarikázva
  • a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, kömény
  • 1 marék rukkola
  • 4 vékony szelet ementáli sajt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Panírozd be a padlizsánokat a hagyományos módon, majd süsd ki forró olajban és tedd félre. A paradicsompürét keverd el a ketchuppal, sóval, borssal és a fűszerekkel, majd ezzel kend meg a megpirított zsömléket. Arra jöhet a rukkola, a padlizsánszeletek, végül a sajt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek