Kolbászos csicseriborsó-saláta köményes vinaigrette-tel

Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.

Ha épp az van otthon, készítsd sült virslivel vagy napon szárított sonkaszeletekkel, és a zöldségekkel és fűszerekkel sem kell spórolnod, ha igazán egészségesre szeretnéd.

Melegen és hidegen is finom.
Melegen és hidegen is finom.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 10 deka kolbász felkarikázva
  • 1 doboz csicseriborsó (főtt vagy konzerv) (kb. 250 gramm)
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 20 deka koktélparadicsom összevágva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 marék rukkola
  • 1 szál újhagyma zöldje csíkokra vágva
  • 1 nagy evőkanál kapribogyó

Az öntethez

  • ízlés szerint őrölt kömény, só és frissen tört rózsabors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az öntet hozzávalóit egymással, de az olajat csak legvégül, vékonyan csorgatva és közben kevergetve add hozzá. Ezek után grillezd meg kissé a kolbászkarikákat, vágd kockákra és forgasd össze a saláta többi hozzávalójával. 

Erre mehet az öntet, és ha van otthon, akkor egy kevés kecskesajt és friss snidling is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek