Ha épp az van otthon, készítsd sült virslivel vagy napon szárított sonkaszeletekkel, és a zöldségekkel és fűszerekkel sem kell spórolnod, ha igazán egészségesre szeretnéd.
Melegen és hidegen is finom.Bartosz Luczak
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 10 deka kolbász felkarikázva
- 1 doboz csicseriborsó (főtt vagy konzerv) (kb. 250 gramm)
- 1 kisebb csésze fekete olíva
- 20 deka koktélparadicsom összevágva
- 1 kisebb csésze aszalt paradicsom felaprítva
- 1 marék rukkola
- 1 szál újhagyma zöldje csíkokra vágva
- 1 nagy evőkanál kapribogyó
Az öntethez
- ízlés szerint őrölt kömény, só és frissen tört rózsabors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés:
Keverd el az öntet hozzávalóit egymással, de az olajat csak legvégül, vékonyan csorgatva és közben kevergetve add hozzá. Ezek után grillezd meg kissé a kolbászkarikákat, vágd kockákra és forgasd össze a saláta többi hozzávalójával.
Erre mehet az öntet, és ha van otthon, akkor egy kevés kecskesajt és friss snidling is.