Ha egy tartalmas vörös hús vagy fűszeres ragu a főétel, érdemes egy hasonlóan könnyű, hideg levessel indítanotok előtte.
Egy kevés kapor is jól áll neki.Rouzes
Hozzávalók
- 2 bögre joghurt (legalább 4 deci)
- 1 deci tejszín
- 1.5 deci hideg alaplé
- 7 deka morzsolt feta
- 3 darab kápia paprika
- ízlés szerint só, rózsabors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál fehérborecet
- 7 deka zöld olívabogyó
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Keverd el a joghurtot a tejszínnel és az alaplével, majd ízesítsd a sóval, citrommal és rózsaborssal, és add hozzá az olívabogyókat. Grillezd meg a paprikákat, majd hámozd meg és ízesítsd fehérborecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt a paprika, vágd csíkokra és a fetával együtt tálald a leves tetején.