Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

Ha egy tartalmas vörös hús vagy fűszeres ragu a főétel, érdemes egy hasonlóan könnyű, hideg levessel indítanotok előtte.

Egy kevés kapor is jól áll neki.
Egy kevés kapor is jól áll neki.Rouzes

Hozzávalók

  • 2 bögre joghurt (legalább 4 deci)
  • 1 deci tejszín
  • 1.5 deci hideg alaplé
  • 7 deka morzsolt feta
  • 3 darab kápia paprika
  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 7 deka zöld olívabogyó
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a joghurtot a tejszínnel és az alaplével, majd ízesítsd a sóval, citrommal és rózsaborssal, és add hozzá az olívabogyókat. Grillezd meg a paprikákat, majd hámozd meg és ízesítsd fehérborecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt a paprika, vágd csíkokra és a fetával együtt tálald a leves tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek