Citromfüves görögdinnye-caprese mézes öntettel

A semleges ízű, kissé tejszínes mozzarella isteni finom a dinnyével, és ahogy a fetás salátáknak jól áll ez az édes gyümölcs, klassz, nyári capresealternatívaként is bevetheted.

Egy nyári vacsorához nem is kell mellé más, csak néhány szelet fokhagymás-joghurtos pácban puhult csirkemellszelet.

Azért ennyire profin nem kell kifaragni.
Azért ennyire profin nem kell kifaragni.asikkk

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka magszegény görögdinnyeszelet
  • 20 deka mozzarella felszeletelve
  • 1 kis csokor citromfű apróra vágva
  • az öntethez balzsamecet és méz
Recept idők

Elkészítés:

A felszeletelt hozzávalókat rendezd el a tányérokon, és dobd össze a dresszinget – ennél több dolgod nem is lesz vele. Az öntethez keverj el 3 evőkanál olívaolajat 2 evőkanál mézzel, 1 evőkanál balzsamecettel és egy kis sóval, és ezzel locsold meg a salátákat. Csak mézzel kínálva könnyű desszertként is tökéletes, de köret és príma előétel is lehet belőle.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek