Ha még izgalmasabbá tennéd, egy nagy adag mentát és minimozzarellát kínálj mellé levesbetétként, ha a hagyományosabb ízeket szereted, egy adag forró, köményes vajban átforgatott főtt csicseriborsó is finom kísérője lehet.
Hozzávalók 3 személyre
- 50 deka cékla felkockázva
- ízlés szerint szegfűszeg, római kömény, gyömbér, só, bors, barna cukor
- 1 deci vörösbor
- 7 deci víz
- 1 bögre görög joghurt
- néhány csepp citromlé
- 1 szál fehérrépa
- 1 deci tejszín
Elkészítés:
Főzd meg a céklákat és a fehérrépát a bor és a víz keverékében, közben fűszerezd is a levest. Ha langyosra hűlt, add hozzá a joghurtot és a tejszínt is, majd egy kevés citromlevet. Reszelt uborkával és zellerrel vagy mézes mozzarellakarikákkal és görögdinnyeszeletekkel a közepén a legfinomabb, hidegen.