A tejbegrízt mindenki szereti, és ha te is köztük vagy, jó, ha tudod, hogy a hagyományos változat mellett akár rántva vagy egyszerű tortaként is elkészíthető. A világ egyik legegyszerűbb nyári desszertje, ami tökéletes arra az esetre, ha a gyerekek tortát ennének, vagy legalábbis olyasmit, ami annak tűnik, és pillanatok alatt elkészülsz vele. Tripla csokis változatban 2 evőkanál kakaóport és egy kevés habtejszínt is adj az elkészült tejbegrízhez.
Hozzávalók
- 5 evőkanál gríz
- 0.5 liter tej
- 2 nagyobb evőkanál cukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 15 deka jó minőségű étcsokoládé felolvasztva
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 1 deci habtejszín
Elkészítés:
Készíts a tejből és a grízből sűrű tejbegrízt a cukorral és sóval. Ha elkészült, keverd hozzá a mogyorókrémet és a vajat, majd öntsd az egészet egy mini szilikon tortaformába. Néhány óra után a hűtőben megszilárdul, ekkor fordítsd a feje tetejére és öntsd rá a tejszínnel elkevert, olvasztott csokit.