Ha még izgalmasabbá tennéd, a szilvákat flambírozd egy serpenyőben egy kevés pálinkával, majd locsold meg mézes-citromos-fahéjas öntettel.
Nem kell a nagy dekor, rusztikusan a legszebb.Jean Pierre Pinochet
Hozzávalók
A szilvás réteghez
- 30 deka kimagozott szilva
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál méz
- olaj
- néhány csepp citromlé
A tejberizshez
- 1 bögre kerek szemű rizs
- 2 bögre tej
- 0.5 bögre tejszín
- 1 teáskanál puha vaj
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- a tetejére kókuszcsipsz vagy kókuszreszelék
Elkészítés:
Folyamatosan kevergetve, kis lángon készítsd el a tejberizst, a folyadékokat (tejet, tejszínt) folyamatosan pótolva. Ízesítsd, majd tedd félre hűlni és keverd el benne a vajat. A szilvákat grillezd vagy süsd meg egy kevés vaj és olaj keverékén, majd mehet hozzá a fahéj, a méz és néhány csepp citromlé. Ha elkészültél, a forró gyümölcsös rétegre kanalazd a tejberizst, majd díszítsd az egészet egy kis kókuszcsipsszel.