Fahéjas tejberizs grillezett fűszeres szilvával és kókuszcsipsszel

Egy jó kis nyári desszert, amihez nem kell tésztát gyúrnod vagy bekapcsolnod a sütőt. Elég egy gazdag tejberizst megfőzni és mellé a grillen néhány szilvát megpuhítani.

Ha még izgalmasabbá tennéd, a szilvákat flambírozd egy serpenyőben egy kevés pálinkával, majd locsold meg mézes-citromos-fahéjas öntettel.

Nem kell a nagy dekor, rusztikusan a legszebb.
Nem kell a nagy dekor, rusztikusan a legszebb.Jean Pierre Pinochet

Hozzávalók

A szilvás réteghez

  • 30 deka kimagozott szilva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál méz
  • olaj
  • néhány csepp citromlé

A tejberizshez

  • 1 bögre kerek szemű rizs
  • 2 bögre tej
  • 0.5 bögre tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • a tetejére kókuszcsipsz vagy kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Folyamatosan kevergetve, kis lángon készítsd el a tejberizst, a folyadékokat (tejet, tejszínt) folyamatosan pótolva. Ízesítsd, majd tedd félre hűlni és keverd el benne a vajat. A szilvákat grillezd vagy süsd meg egy kevés vaj és olaj keverékén, majd mehet hozzá a fahéj, a méz és néhány csepp citromlé. Ha elkészültél, a forró gyümölcsös rétegre kanalazd a tejberizst, majd díszítsd az egészet egy kis kókuszcsipsszel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek