Ez a fogás Tunéziából származik, onnan került a Közel-Keletre, ahol leginkább reggelire fogyasztják, de itthon a lecsó tökéletes nyári ebéd és könnyű vacsora is lehet.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál harissa (elhagyható)
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 darab piros kaliforniai paprika
- só, bors, római kömény, kömény
- 5 darab hámozott paradicsom
- 4 darab tojás
Elkészítés:
Dobd az olajra a fokhagymát és a fűszereket, majd arra mehetnek a felaprított zöldségek is. Adj neki fedő alatt 10 percet kis lángon, majd tedd át egy jénaiba és nyomkodj bele kis mélyedéseket. Üsd ezekbe a tojásokat, majd süsd készre a fogást úgy 10 perc alatt a forró sütőben.