Klassz és nagyon nyári lecsóalternatíva: shakshuka

Ez a zöldséges egytálétel Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű. Ott legtöbbször pitával kínálják, nekünk tökéletes hozzá egy nagy szelet, kovásszal készült házi rozskenyér is.

Ez a fogás Tunéziából származik, onnan került a Közel-Keletre, ahol leginkább reggelire fogyasztják, de itthon a lecsó tökéletes nyári ebéd és könnyű vacsora is lehet.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál harissa (elhagyható)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 darab piros kaliforniai paprika
  • só, bors, római kömény, kömény
  • 5 darab hámozott paradicsom
  • 4 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dobd az olajra a fokhagymát és a fűszereket, majd arra mehetnek a felaprított zöldségek is. Adj neki fedő alatt 10 percet kis lángon, majd tedd át egy jénaiba és nyomkodj bele kis mélyedéseket. Üsd ezekbe a tojásokat, majd süsd készre a fogást úgy 10 perc alatt a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek