Ezt a köretet akár langyosan, de jéghidegen is tálalhatod. Ha van a kertben menta és petrezselyem, azokból is szórj a tetejére.
A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.voloshyna
Hozzávalók
- 2 darab padlizsán kockákra vágva, meghámozva
- ízlés szerint fahéj, zúzott fokhagyma, cayenne-bors, só bors
- 1 teáskanál fehérborecet
- olívaolaj
- 1 darab hámozottparadicsom-konzerv
- 1 teáskanál méz
- 1 kisebb csokor friss snidling összevágva (vagy petrezselyem)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A belajozott, sózott és borsozott padlizsánszeleteket grillezd meg, majd vágd kockákra. Közben a konzervparadicsomokat kockázd fel és keverd el a többi hozzávalóval és ízesítővel. Dolgozd össze a keveréket az elkészült padlizsánokkal és tedd néhány órára a hűtőbe. A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.