Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

Ezt a köretet akár langyosan, de jéghidegen is tálalhatod. Ha van a kertben menta és petrezselyem, azokból is szórj a tetejére.

A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.
A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé.voloshyna

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán kockákra vágva, meghámozva
  • ízlés szerint fahéj, zúzott fokhagyma, cayenne-bors, só bors
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • 1 darab hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kisebb csokor friss snidling összevágva (vagy petrezselyem)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A belajozott, sózott és borsozott padlizsánszeleteket grillezd meg, majd vágd kockákra. Közben a konzervparadicsomokat kockázd fel és keverd el a többi hozzávalóval és ízesítővel. Dolgozd össze a keveréket az elkészült padlizsánokkal és tedd néhány órára a hűtőbe. A marinált fokhagyma, az articsóka és a fekete olíva és egy kevés kecskesajt is nagyon jól illik mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek