Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.

Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.
Nem csak jól néz ki, nagyon finom is.Nevena Zdravic

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 darab vöröshagyma összevágva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
  • a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek