Mi háromféle sajttal szórtuk meg, de ez már tényleg extrán hedonista változat.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab cukkini félbevágva
- ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó, rozmaring, só és bors
- 40 deka darált sertéshús
- 1 darab vöröshagyma összevágva
- 2 nagy evőkanál olívaolaj
- 1 szál zellerszár apróra vágva
- 1 kis pohár paradicsompüré
- 0.5 deci vörösbor
- 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
- a tetejére mozzarella, ementáli és parmezán
Elkészítés:
Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, majd süsd kifehéredésig. Ezek után mehetnek bele a zöldségek, a bor és a paradicsompüré, és ha szükséges, egy kis víz is. Fűszerezd és adj a keveréknek 10 percet kis lángon, fedő alatt. Közben kapard ki az elfelezett cukkinik közepét, és amit kikapartál, vágd fel és tedd a keverékbe. A cukkinihajókat sózd és borsozd, kanalazd bele a ragut, tedd a tetejére a sajtokat és fél óra alatt pirítsd készre a sütőben. Alufólia alatt puhuljon, elég, ha az utolsó 10 percben veszed le a tetejéről.