Ha csak egy pofonegyszerű padlizsánsalátát próbálsz ki idén nyáron, ez legyen az

Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.

Egyedül arra kell vigyáznod, hogy ne sózd túl, ez a saláta valamiért nagyon nincs jóban a sóval. Akkor a legfinomabb, ha kicsit fokhagymás, nagyon padlizsános, és jó sok joghurt is kerül bele. Friss zsályával és snidlinggel megszórva az igazi.

Amilyen egyszerű, olyan finom.
Amilyen egyszerű, olyan finom.tunart

Hozzávalók

  • 2 nagyobb darab padlizsán felszeletelve
  • 1 nagyobb pohár görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 4 darab friss zsályalevél apróra vágva (citromfűvel, snidlinggel is helyettesítheted)
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd be a padlizsánszeleteket és (faszenes) grillen puhítsd meg, majd vágd fel mindegyiket. Közben a többi hozzávalót dolgozd el alaposan egymással, és a kockára vágott zöldségeket ebben forgasd meg. Langyosan és hidegen is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek