Ez a füstös-tojásos lecsó egy fokhagymás pirítószeleten lesz a legfinomabb

A régi, jól ismert lecsónk ezúttal egy kevés füstöltpaprika-port és néhány friss házi tojást is kapott.

Akármilyen egyszerű étel, érdemes a lecsóhoz a legfinomabb, legízletesebb zöldségeket felhasználnod és egy-egy igazán sűrű kenyérrel vagy bajor zsömlével enned. 

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka lecsópaprika
  • 10 deka császárszalonna
  • 4 darab (hámozott) paradicsom
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 nagyobb darab vöröshagyma
  • só, bors, füstöltpaprika-por
  • 6 darab (házi tojás)
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott alapanyagok közül először a szalonnával pirítsd üvegesre a hagymát, majd mehet bele a többi zöldség is. Néhány perc után önts alá egy kis vizet, fűszerezd és puhítsd készre. A legvégén, kis lángon add hozzá és süsd készre a keverékben a tojásokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek