Ezt a diós-almás palacsintatortát a sós karamellszósz dobja fel

Igazán nyári hangulatú desszert, amihez a palacsintát ne felejtsd el 2, haladóként 3 palacsintasütőben készíteni, így szinte percek alatt elkészül majd, akárhányat is vállaltál be.

Az alma és a sós karamell klasszikus páros, nem is kell az öntethez más, csak fél bögre cukrot olvasztanod, majd ha már aranybarna, egy kevés tejszínnel felönteni és sót adni hozzá. Ha pedig így már eleget készítetted, próbáld ki meggyes-mascarponés változatban is.

Sós karamellszósszal a legfinomabb.
Sós karamellszósszal a legfinomabb.Arx0nt

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkásknál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töletékhez

  • 7 darab alma lereszelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 nagy evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 0.5 üveg baracklekvár
  • 1 bögre darált dió
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverd el alaposan egy mixerrel, majd süss belőle kisebb, vékony palacsintákat. Az almát keverd el a keményítővel, majd puhítsd meg a vajon a cukorral és a citrommal együtt. Ha az alma kihűlt, kezdd el rétegezni a palacsintákat, az egyikre baracklekvár és dió kerüljön, a következő „emeletre” pedig alma. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek