Az alma és a sós karamell klasszikus páros, nem is kell az öntethez más, csak fél bögre cukrot olvasztanod, majd ha már aranybarna, egy kevés tejszínnel felönteni és sót adni hozzá. Ha pedig így már eleget készítetted, próbáld ki meggyes-mascarponés változatban is.
Sós karamellszósszal a legfinomabb.Arx0nt
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 mokkásknál só
- 2 evőkanál cukor
- 3 darab tojás
A töletékhez
- 7 darab alma lereszelve
- 1 evőkanál vaj
- 4 nagy evőkanál cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 0.5 üveg baracklekvár
- 1 bögre darált dió
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd el alaposan egy mixerrel, majd süss belőle kisebb, vékony palacsintákat. Az almát keverd el a keményítővel, majd puhítsd meg a vajon a cukorral és a citrommal együtt. Ha az alma kihűlt, kezdd el rétegezni a palacsintákat, az egyikre baracklekvár és dió kerüljön, a következő „emeletre” pedig alma.