Egy adag naan vagy pita tökéletes lesz mellé, ne is foglalkozz más körettel, utána néhány friss, felkockázott paradicsomot és citromfüvet szórj a tetejére!
Hozzávalók 2 személyre
- 0.5 kiló darált marhahús
- 1 darab palizsán meghámozva, felszeletelve
- ízlés szerint kurkuma, fahéj, szerecsendió, só, bors
- 1 darab vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 darab hámozottparadicsom-konzerv összevágva (kb. 2,5 deci)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 0.5 bögre sárgaborsó
Elkészítés:
A vastagra vágott padlizsánszeleteket kissé olajozd meg, puhítsd meg őket egy kontaktgrillben (vagy faszenes grillen), majd vágd kockákra. A sárgaborsót főzd meg sós vízben vagy alaplében. Egy kevés forró olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és a fokhagymát, és keverd fehéredésig. Ha a hús elkészült, add a keverékhez a többi hozzávalót, és adj a keveréknek még legalább negyedórát. (Ha időközben szükséges, egy kevés paradicsomlevet vagy alaplét is önts alá.)