Teszt: ez a legtökéletesebb recept mogyoróvajas kekszhez

Olvasási idő kb. 2 perc

A mogyoróvajas keksz olyan minimálédesség, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy akár a gyerekekkel összedobjuk, akár kezdőként vagánykodjunk egy buliban, esetleg a legkalóriadúsabb kekszfélék megmérettetésén. Tökéletes utazáshoz, energiaszeletként is jól funkcionál, ráadásul ha nem cukros, gazdag és a vércukorszintünket nem hintáztató snack készülhet belőle.

Egyesek szerint 3 összetevővel már tökéletes lesz, vagyis elég hozzá cukor, mogyoróvaj és tojás, mások 4 összetevős változatban készítik egy kevés vaníliakivonattal, de az 5 összetevős recept sem ritka, ami szerint egy kevés barna cukrot is illik hozzáadni. 

Na de mi általában nem a legegyszerűbb, hanem a legfinomabb ételekben gondolkodunk, ezért is örültünk meg a tesztnek, ami a receptek közül kiválasztotta a legjobbat

Ez a legfinomabb mogyoróvajas süti receptje

A tesztelők ez alkalommal négy, az internetes gasztroközösségekben kifejezetten népszerű receptet próbáltak ki. Összegzésükben azt írják: a legtökéletesebb recept megtalálása nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A végeredményre a recept mellett a földimogyoróvaj típusa, a sütő hőmérséklete és a sütik formája is hatással van.

A szabályok értelmében először kizártak minden olyan receptet, amely egyéb kiegészítőket igényelt, például csokoládécsipszet vagy mazsolát. Minden receptet ugyanazon a napon készítettek el és pontosan követték a leírást, nem vállalva semmiféle kreatív szabadságot, akkor sem, ha nyilvánvalóan jót tett volna a végeredménynek. 

Na de jöjjön a lényeg: az első helyezett mégiscsak tartalmazott valami különlegeset, hiszen sópelyhekkel szórták meg a tetejét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

„Ez a süti messze a legjobb volt a csoportban. Jól rágható, ellentétben minden más mogyoróvajas sütivel, amit valaha is ettem, jó az állaga. Kellemesen sűrű, gazdag, omlós belsővel. A tetején lévő sópehely kiegyensúlyozta az édességet” – áll az ítészek beszámolójában. 

A győztes receptbe nem is kell más, csak másfél bögre liszt (ez lehet egy hagyományos, 2,5 decis bögre), mellé fél teáskanál szódabikarbóna és ugyanennyi sütőpor. Egy rúd (nagyjából 8 teáskanál) vaj került a robotgépbe, egy bögre puha mogyoróvaj, háromnegyed bögre barna cukor, fél bögre fehér kristálycukor, majd 2 perc keverés után egy nagy tojás és egy kevés vaníliaaroma. Ekkor adták hozzá a lisztes keveréket, 1 bögre összevágott földimogyorót, majd az elkészült tésztát formázták, sópelyhekkel megszórták és úgy 10 perc alatt megsütötték a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek