Összegyűjtöttünk néhány zseniális olasz receptet, amelyekből egyáltalán nem hiányzik például a tészta, a megszokott ízt, sőt, még egy kis pluszt is kapunk. Mindegyik recept gluténmentes, több tojásmentes, és vegán verzió is akad.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Kezdjük rögtön az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, a lasagne fantasztikus alternatíváival. Mindkettő körülbelül egy óra alatt elkészül, és tészta helyett zöldség az alapja. A padlizsános lasagne hús nélkül készül, glutén- és tojásmentes is.
A cukkinis lasagne húsos verziós, de glutén- és tojásmentes, plusz, szénhidrátcsökkentett, ketobarát.
A legjobb olasz comfort food vegán verziója a lencsebolognai, ami tényleg mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet, tojást, cukrot. Tényleg érdemes kipróbálni (nálunk a család minden tagja imádja). Diétának, érzékenységnek megfelelő körettel (gluténmentes spagettivel, rizzsel, kölessel) tálaljuk. Ha bejött, azt a trükköt is kipróbálhatjuk, hogy a cukkinis lasagnét a lencsebolognaival töltjük meg (a darált húsos mártás helyett), és akkor az a recept is húsmentes, vegetáriánus lesz.
Ha szereted a húsgombócot paradicsommártásban, akkor ezt a hamis receptet imádni fogod! A vegetáriánus padlizsángombócok elkészítése pofonegyszerű, ráadásul variálható recept. A paradicsommártás receptjét egyenesen Olaszországból hoztuk.
Ennyi főétel után jöhetnek a desszertek. Az olasz nagyi két zseniális receptje közül ismerjétek meg elsőként az elegáns és finom limoncello-ricotta tortát, ami egyszerű, glutén- és cukormentes, low carb recept.
A másik tradicionális olasz desszertreceptbe, a citromos minifánkokba is bőven kerül ricotta, viszont kihagyjuk a glutént és a cukrot. (Percek alatt elkészül, és el is fogy.)