A tenger gyümölcseit egy kevés lime és kapribogyó dobja fel ebben a raguban

Vegyesen, többféle tengeri herkentyűvel, vagy egyszerű halas, vagy garnélás változatban is készülhet ez a finomság, amibe mi egy kevés mozzarellát is reszeltünk a tökéletes állag eléréséért.

Grillezett, fokhagymás padlizsánok tetején vagy frissen főtt széles metélttel, esetleg néhány szelet pirítóssal érdemes tálalnod ezt a tengerpart-helyettesítő fogást.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy bögre tenger gyümölcsei vegyesen (min.40 deka)
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1.5 deci tejszín
  • só és fehér bors
  • kapribogyó és lime-héj és -szeletek a tetejére
  • 1 nagyobb evőkanál natúr krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg az olaj és vaj keverékén a fokhagymával a szobahőmérsékletű tenger gyümölcseit, majd fűszerezd és melegítsd össze a tejszínnel is. A végén add hozzá a sajtkrémet, majd a kapribogyóval és lime-szeletekkel tálald. Gombával és párolt pasztinákkal teheted még zöldségesebbé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek